Предмет на интериорния проект е апартамент в нова жилищна сграда в кв.Княжево, гр.София. Състои се от коридор, дневна с кухня, 3 спални, баня и тоалетна. Апартамента е достатъчно просторен, светъл и с добро разпределение, затова преустройството е минимално. Разширено е влизането от коридора към дневната, като е предвидена възможност да се затваря чрез стъклена плъзгаща врата.

Изискванията на клиента наложиха отделяне на кухнята от общия обем на дневната. Постигнахме го чрез импровизирана стена от шкафове, рафтове и матово стъкло и благодарение на наличния прозорец в кухненската част. По този начин няма изгубена площ за изграждане на стена и до голяма степен остава усещането за простор благодарение на преминаващата светлина през матовото стъкло. Пълното затваряне на кухнята става с плъзгаща врата, която в отворено положение минава пред мебелната преграда и участва в интериора като декоративен елемент.

Тавана е относително нисък, така че подходихме по-внимателно. Понижаванията са сведени до скриване на корнизите за пердетата и подчертаване на ходовата линия от коридора.

Интересен момент е обзавеждането на родителската спалня. Използван е стар гардероб от масив, собственост на клиента. Декоративните табли от ратан на вратите са заместени с нови от фурнирован MDF и тапицирано ПДЧ. Част от надстройката е използвана за ниския шкаф пред леглото, разбира се след боядисване и добавяне на плот от масив. Класическата табла на леглото е заместена от отделни тапицирани квадрати с различен размер.

Всички останали мебели в жилището са индивидуално проектирани за конкретните места.

Най-малката спалня съвместява функцията на кабинет, гардеробно помещение и гостна спалня. Това се случва благодарение на падащото легло срещу прозореца.







Leave a reply


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *





Next
Екстравагантна и топла
Previous
Светлина




More Portfolios