Във вторият ни проект за марката имахме задание за изцяло нов интериорен дизайн с минимални интервенции. За първия етаж предложихме декоративна стена от огледала и дървени елементи, които визуално създават усещане за простор. Проектирани са изцяло нови и много по функционални търговски плотове за обслужване на клиентите вътре и отвън.

Стълбището е предвидено да се боядиса в бяло и да се освети повече, за да приканва гостите на заведението да се качат. Самото стълбище е решено като галерия със снимки на прекрасни италиански места, които са със сантиментална стойност, а и за да подчертаят духа на заведението в което се предлагат невероятно италианско кафе и сладолед по италианска технология. Втората част от стълбището е обрамчена от дървени греди и колони, които създават илюзията за тесен и нисък проход. По този начин основният салон ни изглежда още по просторен. Този приом се използва още в древността.

Залата на втория етаж е козметично обновена, но неузнаваема. Старите столове, пейки и маси са запазени. Сменени са цветовете на стените. Двете къси крайни стени са решени в бял латекс и декотаривни метални пана, които да се монтират и демонтират лесно като картини. Това се наложи поради наличие на инсталации зад гипсокартона, които често се ревизират. На мястото на нефункционалната  ниска преграда в средата на помещението е предвидено изграждане на бар, който е акцентът и бижуто на салонa. Осветлението е частично подновено.

Създадохме изцяло нова атмосфера с младежки привкус и щипка ретро чар, като запазихме почти цялата налична мебелировка и направихме малки козметични промени, което беше и желанието на собствениците.







Leave a reply


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *





Next
TINA
Previous
Панелно преобразяване




More Portfolios