ПРОЕКТ

Задачата на този интериорен проект е преустройство и дизайн на апартамент в кв.Стрелбище, гр.София, находящ се в новопостроена жилищна сграда. Преустройството тук беше наложително, тъй като дневната беше изключително малка, а за нейна сметка жилището разполагаше с втора тоалетна, от която клиента сподели, че няма нужда. Приобщавайки площта на санитарното помещение към дневната не само увеличихме площта й, но стана възможно и нейното визуално обединяване с коридора. При тази схема стана възможно реализирането на интересен и уникален дизайн, подчертан с фигури по тавана, настилки и мебели.

Концепцията за дизайна на дневната зона е създаване на усещане за компактно и единно пространство чрез вписването на кръгна тавана. Той се проектира частично и на пода посредством настилките и мебелта под телевизора. Повечето елементи на интериора са подчинени именно на този кръг. Самият подход от коридора към дневната е насочен към центъра.

Търсеното усещане за лукс е постигнато чрез материалите и цветовете. Мебелите, които са изцяло по поръчка, са решени предимно в бял гланц. Кухненските плотове също са бели (технически камък), с изключение на бар плота. Той е от мрамор „дайно“ и отговаря на гранитогреса по пода. Силен акцент е кухненският гръб от камък „рейнфорест грийн“ антик. Топлина внасят естествения паркет, топлия бежов цвят на основния таван и някои от стените и тапета на стената зад дивана.

Спалнята е решена в бяло и лилаво, според желанието на клиента. Интересен акцент е декоративния елемент от метал и огледала над леглото. Гардероба е вграден, с плъзгащи врати. Леглото е с тапицирана конструкция в бяла кожа и е с повдигащ механизъм за използване на пространството под него.

Осветлението в апартамента е подчинено изцяло на общата концепция и е в изобилие. Има възможност и за приглушено амбиентно осветление, подходящо за гледане на филм или релакс.Leave a reply


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


Next
Баня Традиция
Previous
Afreddo Пловдив
More Portfolios