Една малка баня, която събра много почитатели.

Проектът ни  „Традиция“ бе удостоен от журито на конкурса „Идеал Стандарт – Баня на годината 2015“ с 3-та награда в категорията „Оптимизираната баня“ и със  специалната награда – на списание „Жилища“!

Маломерно жилище, на млада двойка, с обща светла площ от 35м2. Единствената баня е 2м2. Изключително нефункционална и неудобна, създаваща повече дискомфорт отколкото удобство. Желанието на обитателите е да се обособи душ зона за да не се мокри всичко, когато се използва душът. Друго важно желание е да има място за съхранение на личните принадлежности, препарати и други необходими в ежедневието неща.

Тази малка баня е истинско предизвикателство откъм функционална схема. За да поместим необходимото санитарно оборудване сме използвали компактните мебели на Ideal Standard. Обособяваме малка зона с умивалник, която служи за зона за ежедневния тоалет и тоалетна, близо до вратата поради по честата употреба. За душ зоната избираме най-компактната правоъгълна душ кабина със заоблен. За да осигурим повече място за съхранение на вещи използваме обем, заеман от ненужна зидария. За целта разширяваме отвора на вратата по ширина и височина. За новия отвор е проектирана индивидуална врата с отваряемо крило, фиксирана част с рафтове и шкаф за препарати над тях. За да създадем усещане за повече простор в клаустрофобичното помещение от 2м2 използваме огледала изпълващи нишата зад тоалетната и стената пред умивалника. За усилване на ефекта за по-голямо пространство използваме бели плочки с малки размери.

Акцентът в дизайна на банята е намигване към миналото чрез мозайка по поръчка с фолклорни мотиви и имитация на дървен под. Таванът е  напълно съвременен – опънат светлопропусклив таван с диодно осветление по периферията.Leave a reply


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


Next
Панелно преобразяване
Previous
Светлина
More Portfolios